Al op haar veertiende volgde Lara zanglessen bij Rosemary de Souza in Dwingeloo, waar ze de basis van het zingen leerde.
Later volgde ze een muziektheateropleiding aan de musical academie van het Nederlands Musical Ensemble. Ze deed veel ervaring op in diverse grote en kleine theatervoorstellingen en ze zong in verschillende bands.
Vanaf 2007 volgde Lara lessen bij Lea Schepel, waar ze zich richtte op een gedegen techniek en tekst interpretatie.

Divers repertoire
Sinds drie jaar wordt Lara begeleid door gitarist Gijs Kos en pianist Ron Saan. Ze geven vooral intieme huiskamerconcerten. Kiezen vindt Lara moeilijk, er zijn zoveel mooie muziekstijlen: chanson, kleinkunst, fado, pop. Het liefst zingt ze in allerlei talen. 'Een repertoire dat alle kanten uitschiet' aldus Jacques d'Ancona.
Voor Lara is emotie het belangrijkste aan muziek. Ze raakt mensen met haar stem. Ze zingt veel bestaande muziek van onder andere Sonneveld, Brel en Shaffy, maar altijd in eigen stijl gearrangeerd door Gijs Kos en Ron Saan.

Eigen CD
Voor het Kuna festival werden ze gevraagd een gedicht op muziek te zetten. Dit werd het lied 'metgezel' dat erg goed werd ontvangen. Vorig jaar schreven ze ter gelegenheid van het Dreents Liedtiesfestival het lied 'Dizze leegte' op basis van een gedicht van Delia Bremer.
Op vakantie in Tsjechië was een regenbui inspiratie voor Lara, ze schreef een Franse tekst 'Il pleut' waar ze later een melodie bij bedacht. Gaandeweg schreven ze met z'n drieën meer eigen liedjes en ontstond de behoefte om ze te bewaren. Ze besloten een CD te maken 'Onderweg' met liedjes in uiteenlopende stijlen en in maar liefst zes talen. 4 november 2016 uur presenteerden ze hun CD in 'Klein Paradiso' Echten.

 
Wie
Wat
Lara Boode
06 - 28 88 71 82